Het bedrijfsleven zit vol gevaren en het maken van geld is een gevoelige kwestie. Om de praktijk moreel te doden, alles wat nodig is, is een verkeerde stap genomen door de nietsvermoedende en de onervaren. Een goede bedrijfscoaching kan praktijkmanagers helpen hun gewenste resultaten te bereiken en enkele grote rampen te voorkomen. Business coaching komt meestal ten goede aan twee soorten mensen: mensen zonder enige eerdere zakelijke ervaring en zijn op zoek om in te springen voor de eerste keer, en degenen die al actief zijn bedrijven, maar zijn op zoek om uit te breiden en te verbeteren.

Business coaching kan praktijkmanagers op verschillende manieren helpen. De volgende krassen op het oppervlak van alle voordelen van coaching kan een bedrijf te verlenen. De stroom van inkomsten voor een bedrijf kan vergelijkbaar zijn met bloed voor een menselijk lichaam. Zodra deze stroom stopt, is het het einde van de lijn voor het bedrijf. De cashflow is de kern van de zaak. Heel vaak, de praktijk beheerder van een bepaalde medische praktijk wordt wakker om te beseffen dat er geen geld deze maand om uitgaven zoals personeel lonen, huren, enzovoort te ondersteunen.

Dergelijke incidenten hebben niet alleen gevolgen voor kleine praktijken, maar verstoren ook de grotere. In feite, kleinere praktijken zijn meer geneigd in de richting van cash flow complicaties, omdat hun zakken zijn niet talrijk of diep genoeg om te overleven harde situaties.

Het oppakken van cashflow management vaardigheden om problemen in de toekomst te voorkomen is pure wijsheid. Een business coach is nuttig omdat hij de praktijkmanager kan helpen bij het bepalen waar de valkuilen zijn in de praktijk als geheel en waarom de negatieve cashflow terugkeert. De praktijkbeheerder neemt dan beter geïnformeerde beslissingen die meer kans hebben op een gunstige uitkomst.