Het beheren van een medische praktijk is zeer complex, maar het hoeft niet meer op die manier te zijn. Medische praktijk management software bestaat al jaren, maar de vooruitgang in de technologie heeft het runnen van een medische praktijk nog gemakkelijker. Het is nu bijna beschouwd als een must-have tool om te concurreren en efficiënter te worden. Bent u nog steeds niet zeker over het installeren van het? Na het lezen van de 7 redenen waarom je het hieronder zou moeten installeren, heb je een beter idee over wat deze krachtige software kan doen.

Bij elke patiënt komt een berg patiëntgegevens die moet worden vastgelegd, opgeslagen en gemakkelijk te vinden en te sorteren. Practice management software maakt het gemakkelijk om alles wat je nodig hebt met betrekking tot medische dossiers van patiënten te doen, waaronder het opslaan van gescande beelden en documenten, demografische informatie, verzekeringsinformatie, de financiële geschiedenis van de patiënt, en afspraken.

De meeste medische praktijk management systemen maken het gemakkelijk om de informatie in te voeren en gemakkelijk te navigeren, alsmede andere diensten zoals waarschuwingen, referral tracking, memo’s, tickler to-do lijsten, en de mogelijkheid om patiënten e-mail.

Medische praktijk management software u uw schema te controleren en het opzetten van uw afspraak boek precies zoals u het wilt. Ze hebben routinematig functies zoals verwijzingsinformatie, co-betalingsbedragen en betalingswaarschuwingen voor openstaande saldi en stellen u in staat om snel naar open tijden te zoeken. U zelfs indien nodig een afspraakwachtlijst instellen. Het leuke is dat dit alles is geïntegreerd in het medisch dossier gedeelte van de software. Over een tijdsbesparing gesproken!

Bent u op zoek naar het facturatieproces met meer gemak te beheren? Met deze functies u betalingen efficiënt factureren en bij elkaar brengen, claims nauwkeuriger verwerken en onderweg kosten bijhouden. Tegen de tijd dat patiënten uitchecken, worden alle kosten berekend bij de receptie en het exacte bedrag is bekend, en een volgend bezoek is ingesteld.